Anadolu Üniversitesi yemekhaneleri öğünü 1 liradan 29 bin öğrenciyi konuk ediyor. Yeni yemekhanede öğrenciler ile öğle yemeğinde buluşan Naci Gündoğan ödeme gücü olmayan öğrencilere beslenme bursu verdiklerini belirtirken, "Tabiri caiz ise hiç bir öğrencimizi aç bırakmıyoruz" dedi.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, geçtiğimiz yıl sonunda hizmete giren Anadolu Üniversitesinin yeni yemekhanesinde öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.
Öğrencilere yemek boyunca eşlik eden Rektör Gündoğan ayrıca, yemekhanenin çeşitli bölümlerinde incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, öğrencilerle öğle yemeğinde buluşmasına ve yeni yemekhanedeki gelişmelere ilişkin görüşlerini ise şu şekilde aktardı:
“Bugün yeni öğrenci yemekhanemizde öğrencilerimizle birlikte öğle yemeği yedik. İçinde bulunduğumuz bu yemekhanemiz geçtiğimiz yılın sonunda hizmete girdi. Herhangi bir açılış töreni de gerçekleştirmedik. Ben de bugün hem öğrencilerimizle birlikte olmak hem de onların yemekhane ve üniversite ile ilgili düşünce ve görüşlerini almak, sorunlarını dinlemek için bu öğle yemeğini vesile kıldım. Üniversitemizde öğrencilerimize günde üç öğün ve toplam dört farklı yemekhanede hizmet veriyoruz. Yemeklerimizi tamamen Üniversitemizin kendi personeli ve olanaklarıyla hazırlıyoruz. Öğrencilerimiz her öğün için sadece 1 TL ödüyorlar. Ödeme gücüne sahip olmayan öğrencilerimize de beslenme bursu adı altında yardımda bulunuyoruz. Bunun için birimlerimize öğrenci sayılarının yüzde 10’u kadar kontenjan ayırdık. Tabiri caizse hiçbir öğrencimizi aç bırakmıyoruz. Bundan iki yıl önce kampüslerimizde günde yaklaşık 12-13 bin kişi yemek yerken bugün bu sayı günlük 29 bine yükseldi. Bu ölçekte Eskişehir’de yemek üreten kaç yemek firması var bilmiyorum. Öğrenci ve personelimizin yemekhanelerimizde sunulan hizmetin kalitesinden de oldukça memnun olduklarını görmek beni bir kat daha memnun ediyor. Tabi ki zaman zaman yemekhane önünde oluşan kuyruklar sıkıntı oluşturuyor gibi görünse de inşallah önümüzdeki ay içerisinde yeni yemekhanenin üst katı da faaliyete geçtiğinde, bu sorunu da bertaraf etmiş olacağız.”