Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümündeki öğrenciler, atların üstünde kep atarak mezun oldu.
ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümünden 2016-2017 öğretim yılında 27 öğrenci, yaptıkları atlı gösterinin ardından mezuniyet sevincini yaşadı. Okuldaki Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen törene, Mahmudiye Kaymakamı Gökhan Dolaş, Belediye Başkanı İshak Gündoğan, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hakan Çalışkan, öğretim görevlileri ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hakan Çalışkan, bölümün 2007 yılında kurulduğunu şu ana kadar 174 mezun verdiklerini söyledi. Mezunlarından 120 tanesinin aktif olarak bu sektörde çalıştığını, 19’unun Veteriner Fakültelerinde öğrenimine devam ettiğini, 9’unun da kamuda çalıştığını belirten Çalışkan, “Sonuçta mezunlarının çalışma potansiyeli değerlendirildiğinde okulumuzun önemli bir başarısının olduğunu görüyoruz ve bunda gurur duyuyoruz. Özellikle atçılık sektöründen güçlü olmamızın en büyük sebebi Mahmudiye, biz bunu Mahmudiye’ye borçluyuz. Burası bir atçılık merkezi” dedi.Atçılık merkezi olarak Türkiye için önemli bir potansiyele sahip olduklarını belirten Çalışkan, "Mahmudiye bir değerdir ve bu değerin her geçen gün var olan potansiyeli artırarak, ülkemizin atçılığını gelecek nesillere taşıyacak önemli bir rolü üstlenmesine katkı sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof.Dr. Hasan Gönen de, “Ülkemiz atçılığına nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla 2007 yılında kurulmuş olan Atçılık Meslek Yüksekokulumuz kısa zamanda çok yol kat etmiştir. Okulumuzda verilen teorik dersler, at bakım, eğitim ve uygulama tesislerimizde, uygulamalı olarak desteklenmektedir. Aynı zamanda atlı terapi ve rehabilitasyon merkezimiz ile engelliler ve ihtiyaç sahiplerine hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir üniversitenin temel bileşenlerinden bir tanesi de mezunlarıdır. Mezunlarının bilime, sanata, toplumsal gelişmeye katkıları, hayattaki başarıları, çabaları ve duruşlarıdır. Meslek Yüksekokulunda tamamlamış olduğunuz atçılık ve antrenörlüğü programından ülkemiz atçılığı yüksek standartlar kavuşmak için, konusunda bilgili, meslek ahlakının gerektirdiği kurallara uyan, sektörün ihtiyacına cevap verebilecek, atçılığa gönül vermiş insanlar olarak mezun olmaktasınız. Bundan sonra bir parçası olacağınız bu sektörde ülkemiz atçılığına yapacağınız hizmetlerle bizleri ve ailelerinizi gururlandıracaksınız” şeklinde konuştu.
Atçılık bölümüyle üçüncü üniversitesini tamamlayan emekli Fen Bilgisi Öğretmeni Muzaffer Durmuş, kendilerinin atları olduğunu, atlar konusunda daha iyi bilgi sahibi olmak için bu alanı okuduğunu belirtti. Atların sadece binmek için olmadığını ifade eden Durmuş, “Atlar pek çok yerde kullanılıyor. Hipoterapide, engelli çocuklarda kullanılıyor. Fizik tedavilerde kullanılıyor. Bundan dolayı herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Konuşmalarından ardından, Rektör Gönen ve Yüksekokul Müdürü Hakan Çalışkan tarafından sektöre katkı sağlayanlara başarı belgesi takdim edilirken, öğrencilere diplomaları ve sertifikaları verildi. Diplomaları aldıktan sonra meslek yemini eden mezun öğrenciler, at üstünde keplerini fırlattı. Tören, öğrencilerin ve öğretim görevlilerin at üstündeki gösterileri ve okçuluk kulübünün ok yarışmalarıyla devam ederken, mezuniyet pilavı ikramı ile sona erdi.