Türkiye’deki 20 uygulayıcı kuruluştan biri olan Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO’nun “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” kapsamında bu dönem destek almaya hak kazanan girişimcileri belli oldu.
2’ncisi düzenlenen ANA Fikir Teknogirişim Yarışması’na katılarak BİGG - ANAÇ Teknogirişim Programı’nda bulunmaya hak kazanan ve ANAÇ’ın eğitim ve mentörlük hizmetlerinden yararlanan 10 girişimci adayının, 2. aşama başvuruları TÜBİTAK tarafından değerlendirildi. “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” kapsamında yapılan 10 başvurudan 7’si 150 bin lira değerinde sermaye desteği almaya hak kazandı.
7 ANAÇ Girişimcisi, ağustos ve eylül aylarında şirketlerini kurmaları sonucu TÜBİTAK'la sözleşme imzalayarak, 1 Ekim'de iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak. Geçen dönem yüzde 60 başarı elde eden ARİNKOM TTO ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi bu kez başarısını yüzde 70’e çıkardı. Türkiye’de başarı oranı en yüksek uygulayıcı kuruluşlarından biri olan ANAÇ, girişimcilerin iş fikirlerini iş planına dönüşmesi sürecinde fikrin teknik ve ticari açıdan doğrulanması çalışmalarını profesyonel olarak yürütüyor.
ARİNKOM TTO tarafından yapılan açıklamaya göre; Abdurrahman Yiğit’in “Renk Okuma Tabanlı Görüntü İşleme Mobil Terminali”, Gamze Kara Mağden’in “Doğal Doku Kaynaklı Biyomalzemelerden Yara Örtüsü”, Uğur Gürel’in “Paralel Makine Çizelgeleme Bilgi Sistemi”, Yavuz Çağrı Özarslan’ın “Yüksek Basınçlı Vitrifiye Seramik Döküm Tezgahlar için Pnömatik Manüpilatör”, Reşat Coşkun’un “3D Bazaar”, Sezin Cirdi Şaan’ın “Yapay Zeka Destekli Online Eğitim Platformu” ve Ömer Özer’in “Sanal Gerçeklik & Gerçek Tedavi” projeleri bu dönem BİGG desteği almaya hak kazandı.